MagyarEnglishDeutschFrench (Fr)Română (România)Polish (Poland)Slovenčina (Slovenská republika)
Címlap Pódium Színpad - 2012 ősz-tél Kozma Orsi Quartet - koncert
Kozma Orsi Quartet - koncert Nyomtatás E-mail

2012. szeptember 28. (péntek), 19:30

Jegyárak: 2500 Ft, elővételben 2000 Ft


Kozma Orsi 1976. október 2-án született Budapesten. Kislányként a Magyar Rádió Gyermekkórusában énekelt, majd a gimnázium elvégzése után színészpályára készült. Toldy Mária stúdiójába került, ahol két évig tanult. Az Operett Színház Valahol Európában Évájaként debütált, majd Székesfehérváron a Dzsungel könyvében. Egerben együtt játszott Molnár Piroskával, Bodrogi Gyulával és Hegedűs D. Gézával Brecht Koldusoperájában, de részt vett a TÁP Színház Űrzrínyiász című előadásában is. Filmes munkák: Kalózok zenés magyar film, Tűzvonalban című magyar sorozat.

Első zenekara a Szűzriadó volt, majd a Kimnowak együttes tagja lett. A nagy áttörést és országos ismertséget a Jazz+Az hozta meg számára, majd 2000-től a Cotton Club Singers tagja lett. 2005-ben találkozott Szakos Krisztián dalszerzővel és elkészítették Orsi első szólóalbumát , az Egy szó-t. 2007-ben Orsi megvált a vokálcsapattól , hogy szólókarrierjére koncentráljon. 2007 májusában jelent meg 2. pop lemeze Az igazi szerep címmel. Vendégként többek között olyan előadókkal és zenekarokkal dolgozott, mint Presser Gábor, Tolcsvay László, Dés László, Novák Péter, Tony Lakatos, Vince Mai, Rob van de Wouw, Krysztov Scieranski, a 9:30 Collective/eNerd, vagy az eat me!


Kozma Orsi Quartet

2008-ban megalakult a Kozma Orsi Quartet,színesítve az énekesnő palettáját,és decemberben jelentették meg első stúdióalbumukat, a Hide and seek-et, amely azonnal Fonogram-díj jelölt lett, 2010. október 6-án megjelent Japánban. 2009-ben a Jazzy dalverseny különdíját, 2010-ben a Pécs Fringe Fesztivál szakmai díját nyerte el. Mindamellett hogy Orsi jelenleg Quartetjével járja az országot és koncertezik külföldön legújabb jazz lemezével, az Embrace-szel, amelyen Tony Lakatos szaxofonművész közreműködik, újra stúdióban dolgozik Szakos Krisztiánnal harmadik közös nagylemezükön.

2011 decemberétől minden hétfő este a Lounge rádión saját élő, kulturális-beszélgetős műsort vezet, Spontán címmel.

Nagyapja Kozma Pál szőlőnemesítő, kertészmérnök, ampelológus, a mezőgazdasági tudományok doktora, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Édesapja ifj. Dr. Kozma Pál Fleischmann díjas szőlőnemesítő, a pécsi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet főmunkatársa. 2010 augusztusában férjhez ment Benedek Tamáshoz, a Neo együttes dobosához.

Díjak:

Jazz+Az :Kalózok  - 1998. Aranylemez; 1999. Platinalemez

Jazz+Az :Egynek jó - 1999. Aranylemez; 2000. Platinalemez

1999. Arany zsiráf díj- Legjobb zenekar

2004. Cotton Club Singers :Sinatra Aranylemez

2009. Jazzy dalverseny -különdíj

2010. Fringe-szakmai díj - Kozma Orsi Quartet

 

Új Széchenyi Terv

Magyarország Megújul

SZÉP Kártya elfogadóhely

SZÉP kártya elfogadóhely

K&H és OTP SZÉP kártyával is fizethet!

Partnereink

Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. Sóstó ZOO - Nyíregyházi Állatpark Nyilas Fogadó Sóstói Múzeumfalu Nyírségi Turistavarázs - TDM Nyíregyháza

Online Szobafoglalás

Foglaljon szobát egyszerűen, gyorsan, biztonságosan!

Foglaljon Online!


Online Szobafoglalás

Copyright © 2017. Hotel Barbizon **. Designed by Shape5.com
+36-42-475-731