A sóstói tölgyerdő ölelésében található a Nyíregyházi Állatpark, amely közel 30 hektáros területével a legnagyobb az országban. A park azonban nem egy szokványos állatkert. Öt kontinens több mint 300 állatfajának közel 3500 egyede várja a látogatókat természetes körülmények között.

Az Állatpark a legszebb az országban, mert a természet adta kincseket szinte érintetlenül hagyva illeszkedik környezetébe; a”legállatibb”, mert lakói természetes élőhelyükhöz hasonló miliőben élnek; a leggazdagabb, mert vidéken itt található a legtöbb faj (300) és a legtöbb egyed (mintegy 3500), a legegyedibb, hiszen csak itt látható például fehér tigris, arapapagáj, adax antilop, sávos manguszta, komodói varánusz, cápa; a legáttekinthetőbb, mert a látnivalókat kontinensenként csoportosították ; a “legújabb”, mert szakemberei minden évben újabb szenzációval rukkolnak elő.

2010 májusában nyitotta meg kapuit a park európai térségben is egyedülálló, új létesítménye, a Zöld Piramis. A négyszintes komplexum Ócenáriummal, Esőerdőházzal közel négyezer négyzetméteren mutatja be az Indonéz szigetek és az Indiai-óceán élővilágát.

Cím: Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő, Sóstói út
Tel: +36 42/479-702, +36 42/500-535
Nyitva tartás: minden nap 09:00 – sötétedésig

www.sostozoo.hu